Djembe lessen

Veel mensen dromen ervan een instrument te bespelen. Ze gaan naar een concert, of kijken naar straatartiesten en denken: kon ik dat ook maar! Ze beseffen zich niet dat met een klein beetje oefening ook zij al snel een publiek in vervoering kunnen brengen! Het bespelen van een instrument is namelijk helemaal niet zo moeilijk te leren. Op jongere leeftijd is het wat makkelijker op te pikken, maar ook op latere leeftijd kun je het nog prima leren! Wil jij op de Djembé leren spelen? Volg dan djembe lessen bij De Beat! Gezellig in groepsverband, of gewoon individueel. Je kunt je direct aanleden op de site, via de link https://www.debeat.com/index.php/particulieren/djembe-lessen! Wat leer je tijdens djembe lessen bij bovenstaande aanbieder?

  • Gevoel voor het ritme
  • Creatief communiceren
  • Speelplezier en techniek

Het spelen van de djembe draait om ritmegevoel. Je moet niet alleen je eigen instrument aanvoelen, maar ook rekening houden met de mensen om je heen. Pas als je jouw eigen ritme kunt vasthouden in het bijzijn van andere spelers, begin je een goed ritmegevoel te ontwikkelen! Tijdens de djembe lessen wordt daarom veel tijd besteed aan samenspel. De les begint en iedereen in de groep krijgt een eigen opdracht. Daarna probeert elke muzikant die opdracht zo goed mogelijk uit te voeren. Door de combinatie van ritmes en klanken ontstaat een te gek geluid! Verder leer je in de lessen om creatief te communiceren. Hoor je een andere speler een bepaalde klank maken, misschien kun jij daar dan op inspelen met een eigen serie. Je medespeler pikt dit op en gaat daar weer mee aan de haal! Je krijgt gevoel voor het spel van elkaar en dat maakt de djembe lessen alleen maar leuker! Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan snel naar bovenstaande site en vraag een gratis offerte aan. Weet je nog niet zeker of je definitief wilt beginnen? Kom gerust eens langs voor een gratis proefles om de sfeer te proeven.

Djembe lessen: techniek en speelplezier

Een belangrijk onderdeel bij de djembe lessen is techniek. Je leert hoe je op een gevoelige en zuivere manier het instrument bespeelt. Zoals bij ieder ander instrument kost dat tijd. Je zult daaraan moeten werken. Volg je de djembe lessen met een aantal vrienden, dan kan het erg leuk zijn om samen te komen voor extra oefensessies. Hoe meer je speelt, hoe sneller je het onder de knie krijgt. Een goede tip: zet een recorder aan tijdens deze sessies! Wanneer je techniek verbetert, haal je meer geluid uit het instrument. Je zult dan merken dat je er steeds meer plezier in begint te krijgen. Ieder jaar organiseert De Beat verschillende lesblokken. Je kunt zelf kiezen aan welk blok je meedoet en ieder blok bestaat uit een bepaald aantal lessen. Tijdens de djembe lessen zijn er instrumenten te huur, maar je kunt ze natuurlijk ook kopen. Aan het einde van een blok djembe lessen is er ook een uitvoering voor vrienden en familie. Daarin kun je laten zien waar je staat en wat je al bereikt hebt!

Geef je snel op!

Wil je meedoen aan het volgende lesblok? Meld je dan snel aan. Over het algemeen geven cursisten zich ver van tevoren op. Het kan dus goed zijn dat een blok snel vol zit. Wil je samen met vrienden een cursus volgen, dan is het dus van groot belang er snel bij bent. Heb je vragen over een specifiek blok, of een algemene vraag over de djembe lessen? Neem gerust contact op via het contactformulier. Je wordt dan snel geholpen.