Een sedumdak aanleggen

Een sedumdak aanleggenSamen met mijn vrouw ben ik aan het kijken of we een aantal groene en geldbesparende aanpassingen aan het huis kunnen maken. Het idee is dat de aanpassingen goed zijn voor het milieu en dat de aanpassingen ons uiteindelijk ook geld besparen. De aanpassingen besparen ons in eerste instantie nog geen geld, omdat we ze moeten kopen en dat kost soms veel geld. Maar de aanpassingen zorgen er voor dat we minder uitgeven en hopelijk verdienen we de kosten voor de aankoop over een aantal jaar terug. We hebben bijvoorbeeld een paar maanden geleden zonnepanelen laten plaatsen op ons dak. Het kost veel geld om zonnepanelen te laten plaatsen, maar we hebben hierdoor minder energiekosten en het idee is dat we binnen 7 jaar de aanschafkosten terugverdienen. We hadden van te voren een bedrijf gevraagd of ze een berekening konden maken van de terugverdientijd en het leek ons erg gunstig. Iets anders wat we hebben gedaan is een sedumdak aanleggen. Ik las een paar maanden geleden een artikel over Sedum planten op het dak plaatsen en de voordelen daarvan. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar het klonk erg interessant. Het schijnt dat een sedumdak goed is voor het milieu, het huis beter isoleert en er voor zorgt dat je dak langer goed blijft. Het water wordt beter afgevoerd en de planten zorgen voor meer zuurstof in de lucht. Ik las dat de aanschaf van een sedumdak niet duur is en dat het zich snel terugverdient. Ik kende niemand die een dak met Sedum planten had, maar het leek mij een interessante optie. Wij hebben een plat dak en dat is zeer geschikt om de planten op te plaatsen. Ik vertelde het mijn vrouw en zij vond het een goed idee.

Een sedumdak via Simpel Sedum

We zochten naar websites waar we Sedum planten voor ons dak konden bestellen en vonden toen de website https://www.simpelsedum.nl/sedum-dak/. Op de website van Simpel Sedum lazen we een aantal van de voordelen die ik ook in het artikel had gelezen. We zagen dat we matten konden kopen om op ons dak te plaatsen. We konden de matten laten plaatsen door een medewerker, maar we konden het ook zelf doen. Op de website lazen we dat het niet moeilijk was om een sedumdak aan te leggen, daarom leek het ons een goede keuze om het zelf te doen. De matten op deze website waren erg goed koop en met een aantal matten konden we al ons hele dak bedekken. We maakten ons eerst zorgen om de zonnepanelen die we hadden staan, maar het is geen probleem om deze met Sedum planten te combineren. De planten hebben weinig zonlicht en onderhoud nodig en kunnen daarom ook naast zonnepanelen staan. Voor een paar honderd euro konden we een Sedumdak aanleggen en dat vonden wij erg weinig geld. We besloten om de Sedum planten en matten te bestellen op deze website.

Een mooi groen dak

Toen de Sedum planten binnengekomen waren, plaatsten we ze direct op het dak. We vinden de planten erg leuk op het dak staan en zijn blij met ons Sedumdak. Voor weinig geld hebben we iets kunnen doen dat kostenbesparend en goed voor het milieu is. Het onderhoud van de planten is erg gemakkelijk, we hoeven de platen slechts twee keer per jaar te onderhouden. Wij kunnen iedereen een Sedumdak van Simpel Sedum aanraden.

  • Een dak met Sedum planten heeft veel voordelen
  • Het was erg goedkoop om de planten en de matten te kopen
  • De planten hebben zeer weinig onderhoud nodig