Het belang van een executive coach

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen belang bij een executive coach. Dat is helemaal niet verrassend: steeds vaker moeten we belangrijke beslissingen nemen waar we wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Een executive coach kan je begeleiden op die momenten dat je dat echt nodig hebt. Daarbij gaat het regelmatig om uitdagingen op het werk, maar de geleerde lessen hebben evenveel waarde in de privésfeer. Waar kan een executive coach jou bij helpen?

  • Het vizier scherpstellen
  • Helder beeld van complexe situaties
  • Een beter rolmodel voor je organisatie
  • Verwerken van feedback en het omgaan met macht
  • Meer tijd voor je privéleven

Allereerst is een executive coach een sparringpartner. Je ontwikkelt een heldere visie en stelt je eigen vizier op scherp. Je krijgt de kans om je ideeën met iemand delen voor je deze in de praktijk brengt en brengt zo duidelijk richting aan. Je hoeft niet meer te gissen naar de juiste weg, maar krijgt concrete handvatten aangereikt. Daarnaast krijg je vooraf constructieve feedback op de handelswijze die je voor ogen hebt. Dat maakt dat je elk idee eerst zorgvuldig hebt uitgedacht, voor je dit op de afdeling introduceert. Je mag dus rekenen op diepgaande support in zakelijk opzicht. Verder helpt een executive coach in het overwinnen van complexe situaties. Een ingewikkeld scenario is plotseling behapbaar, waardoor je sneller een verstandige keuze kunt maken. Wanneer je een juiste koers kunt uitstippelen, zorgt dat voor een gemeenschappelijke visie. Omdat je duidelijk voor ogen hebt waar het bedrijf moet groeien, is het mogelijk die groei te realiseren en krijg je de medewerkers met je mee. Kortom: een executive coach heeft een grote impact op je dagelijkse werkzaamheden aan het hoofd van het bedrijf. Door telkens de juiste sturing aan te brengen krijg je helder voor ogen wat echt belangrijk is.

Executive coach en omgaan met feedback

Veel leidinggevenden komen beperkt met feedback in aanraking. Het personeel volgt de visie van het bedrijf, tot die visie niet meer werkt. Dat is hoogstwaarschijnlijk in een eerder stadium opgemerkt, maar de feedback vindt moeilijk haar weg naar de top van de piramide. Een executive coach zorgt dat je regelmatig te maken krijgt met nuttige feedback, zodat je dat kunt meenemen in het opstellen van beleid. Niet alleen observaties van de medewerkers, maar ook nuttige inbreng van andere afdelingen of aandeelhouders. Een laatste punt is de privésituatie. Een belangrijke positie heeft veel invloed op de manier waarop je leven zich afspeelt. Door de juiste stappen te zetten krijg je meer energie en kun je eindelijk echt een andere weg opslaan. Je voelt je weer vrij, gelukkig en kunt plotseling weer tijd maken voor het gezin. De lessen van een coach hebben dus zowel invloed op de werkvloer als in de privésfeer. Benieuwd naar de verdere voordelen? Neem dan eens een kijkje op https://ma-re.nl/executive-coach/. Hier vind je ervaringen van anderen die met executive coach Marina hebben gewerkt en lees je meer over haar werkwijze.

Een persoonlijke strategie

Coaching is heel persoonlijk. Elk mens is gebaat bij een andere manier van sturing. Op bovenstaande site krijg je daarom een coach die een persoonlijk programma voor je opzet. Daarvoor is het belangrijk om eerst een kennismakingsgesprek te voeren. Dat gesprek is helemaal gratis en vrijblijvend. Door in gesprek te gaan kom je te weten of een executive coach bij je past en welke stappen jij kunt maken. De pijnpunten komen boven tafel, zodat deze opgelost kunnen worden. Benieuwd naar de reacties van anderen, of over de specifieke werkwijze van Marina? Ga dan snel naar bovenstaande site en laat je inspireren!   Lees meer…