Ik zoek hulp bij opvoeden

Als ouder weet je dat opvoeden niet altijd makkelijk is. Er zijn vaak momenten dat je helemaal gek van je kinderen wordt, maar gelukkig zijn er ook genoeg wanneer je helemaal gek van ze bent. Ik merkte dat er een moment was, dat ik meer gek van mijn kinderen werd, dan dat ik dol op ze was. Vooral mijn oudste zoon had een fase, waar hij nog steeds een beetje inzit, dat hij nergens naar wilde luisteren. Alles wilde hij zelf bepalen en vaak deed hij alsof hij mij en mijn vriend niet hoorde. We twijfelden zelfs een tijdje, of hij niet echt slecht kon horen en we hadden hem laten testen, maar er was niets aan de hand. Ik merkte dat hij iets beter reageerde op mijn vriend, maar ook hij had veel lastige momenten met hem. Het was erg vervelend, want je wilt graag een goede ouder zijn en je kinderen goed opvoeden, maar na een tijdje werden wij er moedeloos van. We probeerden een op een met hem te praten, hem straf te geven, hem te complimenten wanneer hij wel luisterde, maar niets leek te helpen. Op dat soort momenten wil je wel eens hulp bij opvoeden, want soms weet je het gewoon niet meer. Ook op school zeiden ze dat hij erg lastig kon zijn. Ik klopte bij mijn moeder aan voor hulp bij opvoeden en vroeg haar om advies. Ze woont in een andere stad en ziet de kinderen niet vaak, maar wist dat we veel moeite met hem hadden. Ze gaf een aantal tips, maar dat waren dingen die we allebei al geprobeerd hadden.    

Een cursus voor hulp bij opvoeden

Ik had een paar boeken gekocht over hulp bij opvoeden, maar ik merkte dat ik liever voorbeelden zie. In een boek is het vaak erg abstract en ik vond het moeilijk om de voorbeelden toe te passen.Online zocht ik naar video’s, of misschien zelfs een cursus en kwam uit bij opvoedenmetplezier.nl. Ik las een van de blogs op deze website en die sprak mij erg aan. Daarna bleef ik doorgaan met lezen van de verschillende blogs en ik zag veel situaties die ik herkende. Ik vond de blogs erg leerzaam. Ik zag dat ze ook een cursus aanboden voor hulp bij opvoeden en dat leek mij erg bruikbaar. Ik zag dat ze een basis cursus hadden voor hulp bij opvoeden van zeven lessen. Met deze lessen zou ik meer leren over hoe ik ben als ouder, hoe mijn kind is, maar ook bijvoorbeeld het bepalen van grenzen en hoe te belonen. Ik had het gevoel dat dit mij erg kon helpen en de prijs voor de lessen vond ik erg schappelijk. Ik besloot om de cursus voor hulp bij opvoeden aan te schaffen.

Zeer bruikbaar en leerzaam

De eerste les wilde ik graag samen met mijn vriend doen, het ging over hoe jij als ouder bent. We zagen dat we heel verschillend zijn als ouder, maar misschien is dat maar goed ook. Mijn vriend vond de eerste les voor hulp bij opvoeden zo interessant, dat hij besloot om de andere lessen ook te volgen. Samen hebben we uiteindelijk alle lessen gezien en we hebben veel geleerd. We probeerden de voorbeelden direct toe te passen en merken dat we op een andere manier omgaan met onze zoon. We krijgen nu een andere reactie van hem terug en zien al veel verbetering in zijn houding. De cursus voor hulp bij opvoeden was voor ons erg leerzaam

  • In zeven lessen worden verschillende onderdelen besproken
  • Je leert veel over jezelf en je kind
  • De voorbeelden zijn direct toepasbaar
  • De cursus is erg voordelig