Innoveren met industrieel design

Alskar Design loopt als strategisch ontwerpbureau voorop waar het aankomt op industrieel design. Al sinds 2007 werkt dit bureau aan projecten binnen diverse sectoren. Van het ontwerp van sport producten tot medische producten, producten voor consumenten en voor professionals. Dit bekroonde ontwerpbureau zet industrieel design breed en wereldwijd in. Innovatie staat daarbij voorop. Op www.alskar.nl is te lezen hoe industrieel design het innovatieniveau in de projecten van Alskar Design verhoogt.

Industrieel design voor een betere toekomst

Alskar Design heeft een sterke filosofie. Hierin wordt de focus gelegd op vier overtuigingen:

  • Mens en welzijn
  • Vreedzame community
  • Een schonere planeet
  • Innovatie waar technologie en producten dit kunnen bieden

De producten van Alskar Design moeten positief bijdragen aan het welzijn van de mens, mensen samen brengen en bijdragen aan een vredelievende en begripvolle samenleving. Een schonere planeet is een mooi streven en met één designbureau krijg je dat niet zomaar voor elkaar. Toch kiest Alskar Design ervoor om projecten voor industrieën die gezondheid en welzijn van mens en dier kunnen aantasten, links te laten liggen. Ook is technologie of het bieden van een product niet altijd de oplossing voor de elke situatie. Hier gaat Alskar Design bewust mee om. Daarom wordt industrieel design gebruikt binnen projecten die al deze doelen wel ondersteunen. Kwaliteit en relevantie staat hierbij voorop, met het vizier op een duurzame toekomst voor mens en dier.

Hoe werkt dit in de praktijk

Alskar Design heeft belangrijke idealen en draagt dit uit in het industrieel design dat zijn leveren. Daarbij wordt veel gekeken naar producten en technologieën voor sectoren die een bijdrage kunnen leveren om de vier overtuigingen van Alskar Design te ondersteunen. Sport is er daar één van. Innovatie gaat hier hand in hand met het industrieel design van ontwikkelingen en ontwerpen van producten voor de sport. Van schoenen tot helmen, van basketbal tot schaatsen. Het industrieel design vindt zijn weg in deze wereld en zorgt ervoor dat hier innoverend wordt nagedacht en dat stimuleert direct tot innoverend en duurzaam denken binnen deze sector. Dit vinden we ook terug in de gezondheidszorg. Innovatie is in deze sector natuurlijk een dagelijkse gang van zaken. Toch zijn er nog vele toepassingen en designs die beter kunnen. Bijvoorbeeld voor e-gezondheid, het monitoren van vitale delen, maar ook systemen die voor tandartsen zijn ontwikkeld en gereedschappen die veelvuldig gebruikt worden in operatiekamers. Deze gezondheidszorg staat bol van innovatie en deels is dat te danken aan het industrieel design van Alskar Design. Ontwerpen en innovaties van dit designbureau worden dan wel veelvuldig gebruikt door professionals in verschillende industrieën en sectoren en het industrieel design draagt ook bij aan innovaties voor mobiliteit, maar ook de consument krijgt aandacht met de designs van Alskar Design. Op de website www.alskar.nl staat een aantal innovatieve producten getoond, waaraan we niet direct denken als we denken aan industrieel design. Toch toont dit de diversiteit, expertise en vooral ook de passie van de mensen die bij Alskar Design producten ontwerpen en ontwikkelen. Diverse gereedschappen en keukengerei zijn ontwikkeld door Alskar Design, maar ook een babybad, brillenhouder, gitaarstemmer en een activity monitor. Stuk voor stuk zijn deze ontwerpen gemaakt om een aanvulling op het leven te zijn, met als doel het leven te vergemakkelijken, mooier te maken en veiliger te maken. Het design voor een beter en schoner leven voor mens en dier zit dus in het DNA van Askar Design als bureau en daarvan zijn al deze voorbeelden het bewijs. Zoekt u creativiteit, design van hoog niveau en innovatie door visionairs? Maak dan zelf kennis met Alskar Design om te ontdekken wat dit bureau voor u kan betekenen.