Is een personal trainer aan huis iets voor jou?

Zou jij graag wat kilootjes kwijt willen maar weet je echt niet waar je moet beginnen? Misschien is een personal trainer aan huis van selsa.nl dan iets voor jou. Deze traint jou aan de hand van je persoonlijke doelen, en doet dat indien gewenst bij je thuis. Veel mensen vinden het namelijk helemaal niet prettig om naar de sportschool te gaan om te gaan sporten. Ze voelen zich ongemakkelijk tussen al die super sportieve mensen, en blijven het liefst thuis. Met een personal trainer aan huis kom je alsnog in beweging, maar hoef je daar niet de deur voor uit. Natuurlijk kunnen jullie wel altijd de buurt in, of misschien is er wel een mooi bos in de buurt waar jullie kunnen trainen, maar als je dat niet wilt dan hoeft dat niet. Jouw trainer komt dan bij je thuis, en traint je daar. Bij selsa bieden ze drie verschillende programma’s, die elk een ander focuspunt hebben, namelijk:

  • Het Fit & Sterk programma
  • Het programma om af te vallen
  • Het Gezonde Leefstijl programma

Natuurlijk is het niet zo dat een programma alleen aandacht aan dat punt besteedt, want er zijn meestal meerdere punten belangrijk. Het gaat er meer om dat je kiest op welke van deze drie jouw personal trainer aan huis zich het meest mag richten, oftewel welke voor jou het belangrijkste is. Als je wilt afvallen dan is het namelijk net zo belangrijk om een gezonde leefstijl aan te nemen. Sterker nog, het een kan eigenlijk haast niet zonder het ander.

Personal trainer aan huis voor krachttraining

Wil jij graag vanuit huis gaan werken aan je gezondheid en daar via selsa een personal trainer aan huis voor inhuren? Dan is het belangrijk om je te beseffen dat je voor sommige oefeningen wel gewichten nodig hebt. Jouw trainer kan gewichten meenemen, maar in de sportschool heb je natuurlijk veel meer opties. Denk er dus nog eens goed over na of je de training perse vanuit huis wilt doen, of liever in een sportschool. Jouw personal trainer aan huis zal je indien gewenst gewoon thuis helpen, en dan aan de hand van oefeningen die je zonder apparaten kunt uitvoeren. Ook dit is prima mogelijk, maar soms vinden mensen het niet zo leuk.

Waarom is krachttraining zo belangrijk?

Als je graag gewicht wilt verliezen dan is het ontzettend belangrijk om aan krachttraining te doen. Het zijn namelijk je spieren die vet verbranden. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer vet je verbrandt, zelfs in rust. Mensen die overgewicht hebben hebben ondanks dat ze heel zwaar zijn vaak juist verrassend weinig spiermassa. Daardoor ligt hun verbranding heel erg laag, en komen ze steeds meer aan. Dit patroon kun je doorbreken door aan krachttraining te doen. Je verhoogt dan je vetverbranding, en zult met hetzelfde eetpatroon gewicht gaan verliezen in plaats van nog meer aan te komen. Jouw personal trainer aan huis zal je precies vertellen hoe je dat doet, en je als je dat wilt nog eens uitleggen hoe dit allemaal werkt. Jouw personal trainer aan huis is er namelijk niet alleen om je te helpen sporten, maar deze zal je ook informeren en vertellen waarom je de dingen op een bepaalde manier moet doen. En dat is wel zo fijn, want op een gegeven moment zul je het toch weer in je eentje moeten (of willen) doen.