Rijlessen in Rotterdam gezocht!

Een tijd terug ben ik 18 jaar geworden. Dat betekende dat ik mijn rijbewijs kon halen en niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer was. Dat geweldige openbaar vervoer die altijd vertraging heeft. Op mijn 17e ben ik gaan oriĆ«nteren op rijscholen die rijlessen in Rotterdam geven. Ik vond geen rijschool passend voor mij die rijlessen in Rotterdam geeft. Nu denk je geen rijlessen in Rotterdam?! Er zijn tal rijscholen in Rotterdam en omgeving! Hoe kan daar geen passende voor jou tussen zitten? Dat ga ik je vertellen. Het geval is namelijk dat ik een fysieke beperking heb. Daar ga ik je niet te veel mee vermoeien. Het is alleen zo dat een hoop rijscholen daar dus niet mee om weten te gaan. Ik heb zelfs het commentaar gehad dat ik daar helemaal niet mee kan rijden. Volgens de artsen kan dat wel dus geen nood aan de bel. Mocht ik mijn rijbewijs hebben, rij ik je heus niet meer omver dan een ander dat zal doen. Mijn vader kwam uiteindelijk met Rijschool Kruisboog aan. Via via had hij gehoord dat zij gespecialiseerd zijn in rijlessen in Rotterdam aan gehandicapten. Na een Google search vond ik de website https://rijschool-kruisboog.nl/rijlessen-rotterdam / . Zij zouden voor mij nog weleens met de passende rijlessen in Rotterdam kunnen voorzien.

Mijn rijlessen in Rotterdam

Rijschool Kruisboog bleek voor mij een match te zijn. Bij hen heb ik mijn rijlessen in Rotterdam in een speciaal aangepaste auto gevolgd voor mijn rijbewijs. Dat bleek ook echt een goede keus te zijn. De instructeur was een ervaren man, die al meerdere personen met een handicapt heeft begeleid. Hij wist mij op moeilijke moment daardoor goed te begeleiden. En hij had nog eens humor ook. Dat was ook niet verkeerd haha. Je zit immers een uur lang met de persoon in de auto. Dan is het fijn om een persoon met humor te hebben en niet iemand met een humeur. Het fijne van de autorijschool was dat zij:

  • Van begin tot eind een vaste instructeur bieden
  • Een lesuur van 60 minuten hebben
  • Opleiding in 4 fases zijn
  • Rijlessen waren relatief goedkoop

Dat was voor mij een belangrijk punt. De kosten van de rijlessen. Je kan je voorstellen dat rijlessen in Rotterdam al niet geheel goedkoop zijn. Maar rijlessen in een aangepaste auto, die kunnen nog duurder uitvallen. Dat viel me gelukkig alles mee. Al moet ik zeggen dat het zeker de investering waard was!

On the road!

Na een behoorlijk aantal rijlessen in omgeving Rotterdam was ik eindelijk geslaagd! Ik mocht eindelijk examen doen. Door de goede begeleiding wist ik tijdens het examen mijn hoofd koel te houden van de zenuwen. Het examen vond in de stad Rotterdam plaats. Gelukkig waren de laatste rijlessen steeds in Rotterdam geweest. Mijn instructeur had dat met opzet gedaan zodat ik vertrouwder met de omgeving werd. Naast vertrouwder ook een stuk zelfverzekerder. Rijden in de stad is toch heel anders dan buiten de stad. Maar goed, ik heb nu dus eindelijk mijn rijbewijs. En wat een vrijheid geeft mij dat. Ik wist dat ik minder afhankelijk van mijn omgeving zou zijn. Maar zoveel minder had ik niet kunnen voorstellen. Ik rij nu met gemak naar de supermarkt, de winkels, mijn school of voor de leuk een rondje. Voorheen was dit met het openbaar vervoer en zijn vertragingen onmogelijk geweest dit te doen op 1 dag. Heb jij een handicap? En heb je nog geen rijbewijs en overweeg je die te gaan halen? Ik zeg zeker doen! Het biedt je zoveel meer vrijheid!