Voedingsadvies bij Matoeta

Op www.matoeta.nl kun je terecht voor voedingsadvies. Veel jonge vrouwen, maar zeker ook mannen hebben te maken met eetproblematiek. Een eetprobleem kan verschillende vormen aannemen. Sommige vrouwen ontwikkelen een hele lastige emotionele relatie met voeding waardoor het eten steeds moeilijker wordt en voedingsadvies een belangrijke eerste stap kan zijn om je weer beter te voelen in relatie tot eten. Het probleem met eetproblematiek is dat je niet om eten heen kunt. Iemand die aan alcohol verslaafd is, die kan zeggen; ik drink helemaal niet meer. Je kunt dan zorgen dat je niet in de buurt van alcohol komt en aan je omgeving vragen er rekening mee te houden. In het geval van een eetprobleem kun je dat niet doen. Je zult er mee moeten dealen. Je moet eten om te leven en dus is het zaak om er voor te zorgen dat je weer een betere relatie met voeding ontwikkelt. Voedingsadvies kan een eerste stap zijn om te ontdekken hoe je moet eten en langzaamaan weer te leren te genieten van voeding en er geen gevoelens van stress aan te koppelen. Voedingsadvies voor vrouwen die al vele jaren problemen hadden met voeding, is vaak heel erg rustgevend. Voedingsadvies geeft je de handvatten om na een tijd ook weer makkelijker zelf te kunnen eten. Lisa had vele jaren een eetprobleem en koos voor voedingsadvies van Matoeta. Hieronder haar verhaal: 

Lisa koos voor voedingsadvies van Matoeta

Ik ben Lisa en ik heb sinds mijn pubertijd een eetprobleem gehad. Het waren jaren van rommelen met eten, helemaal niet eten, afgewisseld met jaren van overgeven. Ik kan wel zeggen dat mijn relatie met voeding behoorlijk ziek was. Ik wist letterlijk niet meer hoe ik moest eten. Ik ben in therapie geweest, en bij verschillende hulpverleners, maar het mocht allemaal niet helpen. Ik viel steeds weer terug in ongezonde patronen. Ik koos uiteindelijk voor voedingsadvies bij Matoeta omdat een vriendin van me ook voedingsadvies bij Matoeta had gevolgd en dat had haar enorm geholpen. De redenen dat voedingsadvies voor mij zo goed werkte waren opgesomd:

  • Ik leerde letterlijk weer wat gezond was en niet gezond om te eten;
  • Ik leerde structuur aan te brengen in de manier waarop ik at;
  • Ik leerde een gezonde relatie met eten op te bouwen.

Natuurlijk eten

Wat voor mij heel erg belangrijk was, was het leren omgaan met tegenslagen en dan zorgen dat ik niet meteen mijn toevlucht zocht in rommelen met eten. Dat is wat het namelijk is; jouw persoonlijke valkuil, ter minste als je een eetprobleem hebt, of hebt gehad. Door begeleid te leren eten, en adviezen te krijgen over gezonde voeding, leerde ik weer een balans te vinden. Natuurlijk eten staat bij Matoeta centraal. Wat merkte en leerde van deze adviezen, was dat gezond, natuurlijk eten ook veel beter was voor mijn lichaam en de balans van mijn lichaam. Ik leerde dat producten die ik eerder at, zoals veel light producten, juist voor nog meer onrust in mijn lichaam zorgden, omdat het de natuurlijke balans van mijn lichaam in de war schopte. Dat was super vervelend en het was een verademing om te merken dat natuurlijke voeding een echt cadeau was voor mijn lichaam. Ik raad iedereen aan die beter wil leren omgaan met eten, vrouwen en mannen die een moeilijke relatie met voeding hebben opgebouwd, om eens te kijken naar de mogelijkheden van Matoeta. Het is een cadeau aan jezelf om weer op een gezonde en prettige manier met voeding te leren omgaan. Je kunt online contact opnemen en dan een afspraak maken. Dat is de eerste stap.